Άρθρο του Θράσου Αβραάμ*

Μάι 16th, 2014 | By | Category: Άρθρα - Συνεντεύξεις, Ιστολόγιο

1012130_1378515222363838_32373808_nΓιατί με το Στράτο Γεωργούλα; «Ο Στράτος Γεωργούλας, με τη γνώση και την εμπειρία του σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ο μοναδικός που μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το δύσκολο έργο. Καθένας έχει το επάγγελμά του. Ο κ. Ξύδας είναι πρώην πρέσβης, ο κ. Γαληνός πολιτευτής, και ούτω καθεξής. Ο κ. Γεωργούλας διδάσκει την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Έχει δουλέψει στο Δήμο Χαϊδαρίου, έχει δουλέψει στο Συνήγορο του Πολίτη στον τομέα που αφορούσε τους δήμους».

Ποιοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό σας; «Στο ψηφοδέλτιο του “Άλλου Δρόμου” δε θα βρείτε τους γνωστούς παράγοντες και παραγοντίσκους που εδώ και τόσα χρόνια ταλαιπωρούν τον τόπο μας. Θα βρείτε νέους επιστήμονες, εργαζόμενους και άνεργους, αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες, πολλοί απ’ τους οποίους προσφέρουν ανιδιοτελώς στη λεσβιακή κοινωνία εδώ και χρόνια, μέσα από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν».

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις; «Τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε ως δημότες (καθαριότητα, ύδρευση, φωτισμός, οδοποιία, δημοτικά τέλη), δεν είναι ξεκομμένα από τη γενικότερη πολιτική. Αλήθεια, αυτοί που ισχυρίζονται πως νοιάζονται τάχαμου δήθεν μόνο για τη Λέσβο και τίποτα άλλο, τι έχουν να πουν για την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ;

Τι έχουν να πουν για την ύδρευση και τις ακτές που θα δοθούν σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας; Ποιος, αλήθεια, πιστεύει πως αν αυτό συμβεί, δε θα αυξηθεί και άλλο το νερό; Χρειάζεται, λοιπόν, μια αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα βάλει φραγμό σ’ αυτά που έρχονται. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής Βουνάτσου είναι τώρα υποψήφιοι στους συνδυασμούς του κ. Γαληνού και του κ. Ξύδα.

Χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, ξαναζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας. Κι αυτό, για να συνεχίσουν την αποδιοργάνωση των χωριών μας, να παραμείνουν κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι χώροι πολιτισμού, να συνεχιστεί το σκουπιδαριό σε όλο το νησί, να συνεχιστούν τα έργα “βιτρίνας” και όχι ουσιαστικής αλληλεγγύης.

Πρέπει να αναρωτηθούμε. Αντέχουμε πέντε χρόνια με τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια πολιτική στη διοίκηση του Δήμου;»

Κι ο «Άλλος Δρόμος»; «Εμείς στον “Άλλο Δρόμο” είμαστε έτοιμοι να δοκιμαστούμε. Με προτεραιότητα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Με μια δημοτική αρχή πραγματικά ανεξάρτητη από τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε μια τέτοια μεγάλη αλλαγή στη Λέσβο και πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας δώσει την εμπιστοσύνη του για να το κάνουμε. Στις 18 Μάη ψηφίζουμε την Αλλαγή στον τόπο και στη ζωή μας».

*Αναδημοσίευση από το ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το…

Leave a Comment