Άρθρο του Θωμά Μαυροφίδη: Γιατί στηρίζω τον συνδυασμό «Ο Άλλος Δρόμος» του Στράτου Γεωργούλα στο Δήμο Λέσβου*

Μάι 14th, 2014 | By | Category: Άρθρα - Συνεντεύξεις, Ιστολόγιο

thomas-mavrofidis-giati-stirizo-ton-syndyasmo-o-allos-dromos-tou-stratou-georgoula-sto-dimo-lesvou-220Δεν στηρίζω τον Στράτο γιατί είναι νέος – νέοι υπάρχουν κι άλλοι. Ούτε και γιατί είναι «Πανεπιστημιακός» – το ίδιο είναι και κάποιοι που δηλώνουν ότι «πρέπει να μπούμε κάτω από τον έλεγχο γερμανικών οικογενειών». Ούτε γιατί «έχει βαθειά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης» – αν ήθελα κάποιον τέτοιο, έχει πολλούς «επαγγελματίες αυτοδιοικητικούς» το νησί.

Ο λόγος της στήριξής μου είναι διαφορετικός. Τα μνημόνια, δεν είναι μόνον αυτά που ζούμε, δηλαδή οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις κάθε μορφής φόρων, οι απολύσεις κι η ανεργία. Οι συνέπειες δεν περιορίζονται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά διαμορφώνουν και κάτι βασικότερο. Από τη θητεία μου στο Διοικ. Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, κατάλαβα ότι προωθούνται επιλογές σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως για παράδειγμα η δομή του οργανισμού που ανέφερα – κι αυτό συμβαίνει παντού – που προσπαθούν να διασφαλίσουν την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης. Με δυο λόγια, σχεδιάζεται και ήδη υλοποιείται μια Ελλάδα σε διαρκή κρίση, μια κοινωνία σε διαρκή διάλυση.

Γι’ αυτό στηρίζω τον Στράτο. Γιατί μπορούμε ν’ αντισταθούμε, κι είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Ξεβολευόμαστε, το καταλαβαίνω, αλλά η ζημιά βαθαίνει συνεχώς, κι αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει. Κι ο συνδυασμός «Ο Άλλος Δρόμος» μπορεί να προσφέρει σ’ αυτή τη μάχη σε ό,τι αφορά τον τόπο μας, που αφορά όχι μόνο το δικαίωμα στην επιβίωση, αλλά και το δικαίωμα στη ζωή. Όποιοι κι αν εκλεγούν από το ψηφοδέλτιο του Στράτου Γεωργούλα, μπορούν να πολεμήσουν άξια· κι όποιοι δεν εκλεγούν θα συνεχίσουν να πολεμούν κι αυτοί. Για να έχουμε όλοι τελικά το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να προχωράμε χωρίς να μας κλείνουν το δρόμο όσοι λένε ότι «ζούσαμε πάνω απ’ τις δυνάμεις μας»: δηλαδή, όλοι αυτοί που έφεραν την κοινωνία μας εδώ.

Θωμάς Μαυροφίδης

O Θωμάς Μαυροφίδης είναι Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος Δ.Σ. ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας) 2006-2009, πρόεδρος ΕΠΕ 2009-2012

*Αναδημοσίευση από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Μοιράσου το…

Leave a Comment