Άρθρο της Εριφύλης Χιωτέλλη

Μάι 14th, 2014 | By | Category: Άρθρα - Συνεντεύξεις, Ιστολόγιο
10264514_527511804026345_8125991538098168299_nΠοιά είναι κατά τη γνώμη σας το «πολιτικό» φόντο των εκλογών;
«Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται σ’ ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αυτό είναι που τις κάνει ακόμα πιο σημαντικές. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν καλούμαστε να επιλέξουμε το δημοτικό συνδυασμό που με βάση το πρόγραμμά του απλώς θα διαχειριστεί την τύχη αυτού του τόπου. Σήμερα δυστυχώς αυτό δε φτάνει. Γιατί μέσα στις συνθήκες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε, ο δημοτικός συνδυασμός που θα εκλεγεί, θα κληθεί να δώσει τη μάχη για την επιβίωση των ανθρώπων αυτού του τόπου».
Ποιοι καλούνται στη «μάχη»;
«Αυτήν τη μάχη δε θα τη δώσουν όλοι αυτοί που με τη συμμετοχή τους στους μηχανισμούς της εξουσίας, άλλοτε ως βουλευτές, άλλοτε ως αιρετοί με το χρίσμα των κομμάτων της εξουσίας, και που με τη “βαθύτατη εμπειρία” τους μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι».
Τι εννοείτε;
«Μιλώ για εκείνους που έχουν βαθύτατη εμπειρία στο στήσιμο πελατειακών μηχανισμών – τους το αναγνωρίζω. Ακόμα και σήμερα δε διστάζουν να ποδοπατούν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για ένα τρίμηνο ή ένα πεντάμηνο δουλειάς και να εκβιάζουν τις επιλογές τους».
Και η παράταξή σας τι σχεδιάζει;
«Εμείς ονειρευόμαστε ένα δήμο που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εργασία, να αγωνίζεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μια δημοτική αρχή που θα ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο σταθερές δομές αλληλεγγύης, που θα στηρίζει τη ζωή στο χωριό, που θα αγωνίζεται να παραμείνει το ιατρείο ανοιχτό, να μη χαθεί κανένας συντοπίτης μας επειδή η βοήθεια “άργησε”, να μην υποβιβαστεί το σχολειό, να μη μείνει κανένα σχολειό χωρίς θέρμανση, να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένας συντοπίτης μας που αγωνίζεται να επιβιώσει. Μια τέτοια κίνηση είναι η δημοτική κίνηση “Ο Άλλος Δρόμος” με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο το Στράτο Γεωργούλα».
Από ποιους απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο;
«Στο ψηφοδέλτιό μας θα αναγνωρίσετε πολλούς απ’ αυτούς που συναντήσατε στις διαδηλώσεις, στους αγώνες που δώσαμε όταν υποβιβάζονταν τα σχολεία, όταν έμπαιναν σε διαθεσιμότητα οι καθηγητές, όταν απολύονταν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, όταν έκλεινε το ΙΚΑ, όταν διαδήλωναν οι αγρότες, όταν…, όταν…».
Κι εσείς;
«Εκεί λοιπόν γνώρισα κι εγώ τα περισσότερα μέλη του “Άλλου Δρόμου”. Και σκοπεύω να συνεχίσω μαζί τους τον αγώνα για την ανατροπή του “παλιού και του σάπιου”, σε άλλους νέους δρόμους, για ν’ αποκτήσουν οι άνθρωποι αυτού του τόπου αυτό που τους αξίζει».
Ποιο είναι το μήνυμά σας στους ψηφοφόρους;
«Αγαπητοί συμπολίτες μου, συνάδελφοί μου, συναγωνιστές μου, 28 χρόνια ως δασκάλα προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, η ισότητα, να ζεστάνω τις ψυχές του με την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Μόνο σ’ ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο λοιπόν θα μπορούσα να συμμετέχω! Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα».
Εριφύλη Χιωτέλλη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λέσβου με τον Άλλο Δρόμο

Μοιράσου το…

Leave a Comment